Кога се слага надгробна плоча ? Кога мога да поставя надгробен паметник на гроба ? След колко време се слага паметник ?

Това са въпроси, които често се задават от нашите клиенти.

След като мине погребението се поставя кръст с надпис. Върху него трябва да са записани дати и години на раждане и смърт, както и имената на починалия.

Най-добре е да се постави паметник след 6-тия месец след погребението, за да може почвата и пръстта да слегне и утаи. Най-често изработка на паметник и надгробна плоча се прави около 10-тия/11-тия месец, за да може на 12-тия месец панахидата вече да е оформен гроба с паметник и всички други елементи. Това е най-традиционният обичай. Така на изнасянето на първата година близките могат да застанат до плочата със снимката на починалия и да отдадат почит.

Обикновено монтажи и цялостно изграждане на гроб се правят от пролетта до късна есен, за да може климатичните условия да са по-благоприятни и почвата да не е замръзнала.

Това е най-важното условия при изграждането на бетоновия-фундамент (основа).

Докато само за поставяне на надгробен паметник не са от значение климатичните условия и може да се постави по всяко едно време. Същото важи и за надписване на паметник или поставяне на снимка , това можем да направим целогодишно.

Поръчки за паметници се приемат през цялата година, като срокът за изработка в по-натоварените месеци е малко по-удължен. Така че е хубаво, ако решите изграждането на гроба да се случи през летните месеци, да ни потърсите поне месец/месец и половина преди да желаете това да се случи. Ако обаче имате по-скорошно изнасяне, може да го съобразим и да спазим по-бързо този срок.

Така че ако имате въпроси кога да сложите надгробна плоча, кога да направите цялостното изграждане и оформяне на гроб , може да ни пишете по е-mail  или да ни се обадите по телефон. На живо в работилницата ни може да видите и много от нашите модели надгробни паметници , за да може да се спрете на най-доброто решение .

Цени на надгробни паметници или пълен комплект изграждане на гроб може да разгледате в раздел „Цени“. За другите модели в паметници от мрамор и паметници от гранит, моля да ни пишете запитване с номер модел  и какво точно искате да се включи в комплекта, за да можем да Ви дадем конкретна оферта.

Кога се слага надгробна плоча