Плюсове:

  • Комбинация между красота и бюджет: Надгробните паметници от мрамор са идеалният вариант за красиво изпълнение на надгробен паметник в комбинация с бюджетен вариант на изграждането на гроб.

  • Изчистено и семпло: Цветът на мрамора прави надгробните паметници от мрамор предпочитан вариант, когато се търси нещо изчистено и семпло.Цветовете на мраморът могат да варират от по-светли и бели до по-тъмно сиви.

  • По-евтино : Мраморните паметници са едни от най-евтините варианти на надгробни паметници.Може да разгледате и пълните ни комплекти за цялостно изграждане на гроб в раздел : ЦЕНИ на надгробни паметници.

  • Много варианти : Могат да бъдат изработени паметници от мрамор във всякакви форми и размери- мраморни паметници сърце, двойни паметници от мрамор, нестандартни надгробни паметници , правоъгълни изчистени надгробни паметници , надгробни паметници от мрамор с изображение триплекс и много други варианти и модели надгробни паметници.

  • Бюджетни допълнителни елементи  от мрамор към мраморните плочи: мраморни вази, мраморни фенери, мраморна пейка, мраморна масичка, така че всичко да изглежда завършено до най-малкия детайл и същевременно изключително красиво .

Минуси:

  • Поддръжка : Нагробните паметници от мрамор за разлика от надгробните паметници от гранит изискват поддръжка след известно време. Те трябва да бъдат преполирани и почистени, за да запазят красотата и белотата си.

  • Особено внимание при оцветяващи напитки ,храни и препарати: Паметниците от мрамор трябва да бъдат пазени от зацапвания с червено вино, кафе и други оцветяващи храни и напитки, тъй като веднага ще попият в камъка . Почистването не е непоправимо, но би изисквало професионална намеса на каменоделец . В никакъв случай не се опитвайте да почиствате мраморни плочи с препарати, които не са създадени за почистване на естествени камъни. Това също би могло да оцвети надгробния паметник.

Повече информация относно модели на надгробни паметници от мрамор, надгробни паметници от гранит или цени на надгробни паметници може да разгледате в раздела ни КАТАЛОГ.